#سفارش سریع (عمده)

بدنه خودرو و اجزا و ویژگی های آن

5 اردیبهشت 1404

مسعود رمضانی

356 بازدید

بدنه خودرو و اجزا و ویژگی های آن

بدنه خودرو

یکی از مهم ترین بخش های خودرو، بدنه است. شرکت های تولید کننده معمولا بودجه و وقت قابل توجهی را صرف ساخت بدنه می‌کنند. یک بدنه جذاب در خودرو می‌تواند نظر مشتریان را به خود جلب کند و میزان فروش یک وسیله نقلیه را افزایش دهد. اهمیت بدنه خودرو فقط به زیبایی شناسی محدود نمی‌شود، بدنه خودرو فراتر از ظاهر است و عوامل مختلفی در جهت تولید آن مد نظر قرار می‌گیرند.

بدنه خودرو چیست؟

همانطوری که افراد از طریق چهره نسبت به یکدیگر متمایز می‌شوند و تشخیص داده می‌شوند، ماشین ها به وسیله بدنه شناسایی می‌شوند. بدنه خودرو ماهیت بصری آن را به نمایش می‌گذارد. طراحان و مهندسان وقت زیادی را صرف طراحی بدنه خودرو می‌کنند، زیرا در نگاه اول به یک خودرو، بدنه آن به چشم می‌آید. بدنه نقش مهم و اساسی در جلب نظر مشتریان ایفا می‌کند.

بدنه‌خودرو علاوه بر ظاهر کاربردهای دیگری نیز دارد، تمامی اجزای ماشین داخل بدنه قرار می‌گیرند. همچنین بدنه باید دارای کیفیت و استحکام بالا باشد. تا در صورت بروز تصادف بتواند از اجزای داخلی و سرنشینان محافظت کند.

زیبایی و استحکام بدنه، نخستین ویژگی هایی است که مشتری زمان خرید خودرو به آن ها دقت می‌کند. پس شرکت های تولید کننده سرمایه قابل توجهی را برای طراحی بدنه در نظر می‌گیرند.

بدنه خودرو

ویژگی های بدنه خودرو

بدنه خودرو سه ویژگی مهم دارد که در حقیقت وظایف اصلی بدنه خودرو هستند.

زیبایی ظاهری بدنه خودرو

ظاهر هر کالایی، نظر مشتری را جلب می‌‌کند. این موضوع در مورد خودرو هم صدق می‌کند. اکثر خودرو های پرطرفدار بدنه زیبایی دارند و کم پیش می‌آید که یک خودرو با ظاهری زشت فروش زیادی داشته باشد. بنابراین می‌توان زیبایی ظاهری را برگ برنده موفقیت و یکی از مهم ترین عوامل فروش خودرو در نظر گرفت.

تحمل وزن و مقاومت در برابر ضربات

همانطور که در بالا گفتیم، بدنه صرفا برای زیبایی ساخته نمی‌شود. بدنه اجزای مختلفی دارد که هرکدام وزن خاصی دارند. به علاوه افراد برای نشستن روی صندلی های خودرو وزن قابل توجهی بر روی بدنه ماشین اعمال می‌کنند. بدنه‌خودرو  باید قدری محکم باشد که علاوه بر وزن اجزا و سرنشینان، بارهای قرار گرفته بر روی باربند و صندوق عقب را تحمل کند.

در کنار مورد بالا، بدنه تنها سد دفاعی سرنشینان زمان تصادف است. بدنه باید طوری ساخته شود که از سرنشینان در برابر ضربات خارجی محافظت کند. میزان مقاومت و ایمنی بدنه‌خودرو را می‌شود از روی قیمت خودرو حدس زد، زیرا مسلما برای ساخت یک خودرو محکم از متریال گران‌تری استفاده می‌کنند.

محافظت از سرنشینان

حفاظت بدنه از سرنشینان تنها به ضربات تصادف محدود نمی‌شود. مواجهه با عوامل طبیعی مانند برف، باران، اشعه آفتاب و گرد غبار نیز برای سرنشینان جالب نیست. بدنه ماشین در برابر عوامل طبیعی نیز از سرنشینان خود محافظت می‌کند. همچنین اجزای مختلف بدنه مانند آینه های جانبی، برف پاک کن و شیشه ها شرایط رانندگی آسان تر را فراهم می‌کنند.

اجزای بدنه خودرو

بدنه‌خودرو بخش های متعددی دارد، از نمای مقابل المان های مانند سپر، کاپوت، جلو پنجره، چراغ جلو، شیشه جلو و مه شکن داریم. در نمای جانبی خودرو پنجره ها، در ها و آینه های جانبی هستند و نمای عقب شامل چراغ ترمز، چراغ مه شکن، چراغ عقب، چراغ اخطار، در صندوق عقب، دیفیوزر و سپر می‌شود. بدنه‌خودرو همچنین سقف و چارچوب دارد. در ادامه مم ترین اجزای بدنه‌خودرو را بررسی می‌کنیم.

چارچوب

اولین بخش خودرو که نمای ظاهری روی آن است، چارچوب نام دارد. نقش چارچوب مانند اسکلت بندی ساختمان است. بخش های مختلف بدنه روی چارچوب تعبیه می‌شوند و نمای خارجی یا همان ظاهر خودرو را به وجود می‌آورند.

سقف

به بخش بالایی اتاقک خودرو، سقف می‌گویند. یکی از بخش های مهم بدنه‌خودرو، سقف است که از سرنشینان در برابر نور خورشید، باران، باد و سایر عوامل خارجی محافظت می‌کند. سقف ماشین اغلب دارای عایق گرما و صوت است و سیم کشی ها و لوازم جانبی مانند آنتن ها و … درون آن مخفی می‌شوند.

کاپوت خودرو

کاپوت یک روکش ورقه‌ای نازک است. کاپوت‌خودرو معمولا از یک طرف به اتاقک لولا می‌شود و روی اجزای داخلی ماشین مثل باتری، موتور، کمپرسور کولر، دینام، فن خنک کننده و… را می‌پوشاند.

سپر بدنه خودرو

بدنه‌خودرو در بخش‌های جلو و عقب سپر دارد. سپر در حقیقت به عنوان یک حفاظ برای خودرو حساب می‌شود. در صورت بروز حادثه‌ای، در ابتدا سپر دچار آسیب می‌شود. اگر تصادف شدید نباشد، قدرت ضربه در همان سپر تمام می‌شود. بنابراین بعد از حادثه می‌شود به فروشگاه لوازم یدکی خودرو مراجعه کرد و با خرید سپر جدید خودرو را به شکل قبل برگرداند.

چراغ

در بدنه‌خودرو چراغ های مختلفی به کار می‌رود که مهم‌ترین آنها چراغ های جلو و عقب ماشین، چراغ ترمز، مه شکن ها و چراغ راهنما است. چراغ های اصلی خودرو وظیفه روشن کردن جاده و خیابان را بر عهده دارند و موجب سهولت در رانندگی می‌شوند. زمانی که جاده مه دارد و نامساعد است، چراغ های مه شکن وارد عمل می‌شوند تا از پرتو های اضافی ناشی از مه جلوگیری کنند. چراغ های راهنما نیز برای نمایش تغییر جهت به چپ و راست مورد استفاده قرار می‌گیرند.

نتیجه گیری

بدنه، زیبایی خودرو را نشان می‌دهد و در عین حال از اجزای داخلی و سرنشینان محافظت می‌کند. بدنه ماشین در فرم های مختلف ساخته می‌شود و هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. بسیاری از خودروهای امروزی از جنس فولاد و آلیاژ فولادی هستند، زیرا مقاومت بالایی در برابر ضربات خارجی و شرایط جوی دارند و دیرتر دچار فرسودگی می‌شوند.

 

منبع

https://www.emergencypart.ir/

مطالب مرتبط وبلاگ

سبد خرید
سفارش شما

محصول

قیمت کل

جمع کل:

0 تومان